Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Alga

Det helsvenska företaget Alga är ett företag som specialiserar sig på att köpa in spellicenser till Sverige och utvecklar egna spel främst för den svenska marknaden. Företaget bildades år...

Läs mer
...1917 av två herrar vid namn Lundquist och Gadh. Namnet tog de från sina fruars initialer, som de enkelt kastade om. Det allra första sällskapsspelet som Alga sålde, ja det var den svenska versionen av Monopol, som kom ut år 1938. Nästa storsäljare kom att bli Alfapet, ett spel som lanserades av Alga under 1950-talet. Dessa säljsuccéer lade grunden till att Alga med tiden blivit en klassiker på den svenska marknaden, med flera storspel i sitt utbud. I början av 1980-talet blev Alga en del av Brio-koncernen.

Sedan starten år 1917 har man lanserat över 700 olika spel för barn, familjer och vuxna för spel såväl ute som inne. Bland de femtiotalet spel som Alga marknadsför idag är Alfapet, Bondespelet, Finans, Fyra i Rad och Othello några av köparnas favoriter, liksom de spel som baserats på TV-program som Melodifestivalen och Planet Earth.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post