Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Bamse

Bamse föddes år 1966 av skaparen Rune Andréasson. Då hade Rune redan gjort sig en karriär med Pelefant, som fick en egen serietidning. Han hade också skapat andra björnar förr, som Brum, Nalle, och Teddy, som faktiskt också hade underrubriken...
Läs mer
...”världens starkaste björn”. Ur tidningen om Pelefant föddes till slut Bamse och hans värld. I början av 1970-talet fick Bamse en helt egen serietidning, och han har också blivit film och leksaker.

Bamses historier handlar om Bamse och hans vänners värld och hur de löser olika problem. Kända vänner är till exempel Lille Skutt, Skalman, flickvännen Brummelina och Farmor med charmiga katten Jansson. När något orättfärdigt hänt och Bamse behöver styrka, äter han dunderhonung. Motståndarna är Vargen, som bara blir snäll om man är snäll mot honom och Krösus Sork som är en obotlig fuling.

Bamses stora popularitet kommer sig av Rune Andréassons fantastiska förmåga att berätta spännande och händelserika historier. Samtidigt har han lagt in många små moraliska pekpinnar om att man ska vara snäll, och tillsammans är vi starka. Man kan kalla serierna för att uppfostrande och de har haft teman som att använda hjälm och bilbälte, och har tagit upp ämnen som alkoholism, misshandel, jämställdhet och främlingsfientlighet.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post