Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Bandai

Bandai är det tredje största leksaksföretaget i världen och har blivit kända för sina fantastiska leksaker för barn i alla åldrar. Företaget grundades år 1950 av krigsveteranen Naoharu Yamashina som först inriktade sig på leksaker som lätt kunde bli samlarobjekt,...

Läs mer
...såsom leksaksbilar. Man tillverkade även en typ av volleybollar med en bjällra i som företaget fick många framgångar med. När företaget var stort i Japan, var det dags att ta en del av den amerikanska marknaden. Nu finns även en amerikansk firma under samma namn. Under senare år slagits ihop med underhållningsföretaget Namco och tillsammans bildar de en jätte både på skärmen och i leksaksbutikerna.

Idag producerar företaget framför allt actionfigurer och spel som av de flesta anses spännande och kanske lite grabbiga. Tamagotchi är en Bandai-produkt, men man känner mer igen Bandais inriktning på storsäljaren och nygamla skräckfiguren Godzilla. Fokuseringen sker alltmer på olika typer av äventyrsspel, inte minst de digitala spelen Dragon Power, Gilligan’s Island, och Digimonspelen för PlayStation. Givetvis finns leksaker att köpa som sammankopplas med spelen. Företaget står också bakom flera programserier på TV, som Power Rangers, Astro Boy och Mega Man.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post