Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Disney

I över 80 år har Disneys förtrollade sagovärld underhållit barn och vuxna. Namnet har blivit synonymt med vältecknade, kreativa och fantasifulla sagor, och till och med med julafton. Disney är idag en storindustri som skapar leksaker och spel utifrån de...

Läs mer
...fantastiska filmer som tecknas.

Disney grundades av Walt Disney år 1925 och den allra första figuren att komma ut ur Disney-ateljén var den ännu älskade Musse Pigg, en figur som blev succé på vita duken och som Walt själv gjorde rösten till. På 1930-talet utvecklades fler av de underbara Disney-figurer som vi än idag kan glädjas över: Långben, Pluto, Kalle Anka och hans vänner. År 1966 avled Walt av lungcancer, men hans livsverk levde vidare. Drömmen om att skapa en bättre värld för barn i alla åldrar, har gett dem platsen som världens största underhållningsföretag.

Disney producerar idag mängder med sagovärldar i form av filmer och figurer. Många av de filmer som varit storsäljare de senaste åren är skapade under Disneys namn, liksom alla produkter som har med filmerna att göra. För att bara nämna ett axplock är inte minst Råttatouille, Pirates of the Caribbean, High School Musical, Wall-e, Cars och Bolt alla Disneys verk.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post