Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Hot Wheels

1968 såg företaget Hot Wheels dagens ljus. Det är ett företag som skapades av leksaksjätten Mattel. Den allra första kollektionen som kom ut på marknaden bestod av 16 olika modeller, såväl verkliga som fantasibilar. Då det var trend att samla...

Läs mer
...på miniatyrbilar bland ungdomarna blev resultatet mer eller mindre succéartat. Och på den vägen är det.

Varje år ger Hot Wheels ut en unik bilkollektion. Kollektionen består fortfarande såväl av existerande bilar som rena fantasyprodukter. Till dessa bilar finns banor, garage och allehanda tillbehör att köpa. Under åren har över 100 000 olika modeller saluförts. Man har den exklusiva rätten att tillverka miniatyrer av många av de amerikanska biltillverkarna, som GM, Ford och Chrysler, och har rätten att skapa miniatyrer för märkena Ferrari, Mazda och Toyota. För att göra replikan så bra som möjligt får man se grundritningarna på de faktiska bilarna. Några av de fantasibilar som Hot Wheels uppfunnit, har faktiskt också skapats i riktigt storlek, till exempel Twin Mill, Deora II och Whatta Drag.

Hot Wheels varumärke har en riktigt häftig logotype som är formad som en flamma. Den har designats av konstnären Rick Irons.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post