Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

LEGO

Det danska legendariska leksaksföretaget Lego skapades i Billund i Danmark av en man vid namn Ole Kirk Christiansen. Året var 1932. Namnet kommer från det danska uttrycket ”leg godt”, vilket betyder spela väl. De första leksakerna som Lego skapades var...

Läs mer
...i trä och år 1940 började en tillverkning av leksaker i plast. De första legobitarna skapades år 1949, men det var först fem år senare man insåg att man kunde göra leksaksbitarna till ett helt leksakssystem.

Finessen med Lego är att det finns en otrolig mängd olika delar, men att de ändå på något klurigt sätt går att sätta ihop. Genialiskt och enkelt. Dessutom är Lego väldigt pedagogiskt, då det uppmuntrar till kreativitet och tankeverksamhet. Allt detta har gjort Lego till en enorm succé med mängder av försäljningsställen på den globala marknaden. Över 400 miljarder bitar lär ligga i lekrummen världen över. Dessa bitar säljs som hela lekset, eller som enstaka delar. Flera av de olika kända figurerna går att köpa i Lego form, liksom hela städer, borgar, bilar och djurparker.

Lego tillverkar också Duplo, en variant med mycket större klossar, för mindre barn. De är minst lika roliga att leka med.

Vi hittade 66 produkter. Visar nummer 1 till 21.
1 2 3 4 Nästa sida »
Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post