Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Majorette

Frankrikes mesta minibilföretag är Majorette. Det grundades år 1961 av Emile Véron, som redan dess innehaft ett annat liknande företag tillsammans med sina två bröder. Det första gick itne så bra, men Majorette kom att bli ett lyckokast. Till skillnad...

Läs mer
...från många andra modellbilstillverkare fokuserar Majorette på att kopiera vardagsbilar. De har bland annat licens på att tillverka miniatyrer Av GM:s, Fords och Chryslers bilmodeller, liksom Nissan och Toyota.

På 1970-telate blev Majorette kända för sina högkvalitativa produkter. Man kunde öppna bildörrarna och de små detaljerna var näst intill perfekta. Under 1980-talet frångick man originalets bilar en del, men häftigare färger och överdrivna former. Det gav en ny attityd åt bilarna, som fungerade bra inom modellbranschen. I bankkrisens spår under 1990-talet fick Marjorette stora finansiella problem och förklarades i konkurs. Företaget togs över av en finansiär och tillverkningen flyttade från Frankrike till Thailand. Kvaliteten sjönk också, och plötsligt var inte Majorette det kvalitetsmärke det en gång varit längre.

Nu har Majorettes design av modellbilarna genomgått en ansiktslyftning tack vare ännu en ny ägare. Kvaliteten är tillbaka igen och åter kan man njuta av en detaljrik och bra modellbil om man handlar en från Majorette.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post