Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Mumin

Tove Janssons älskade sagor om Mumintrollen i deras Mumindal, och alla deras vänner och ovänner, har funnits i bokhandlarna sedan 1945. Totalt finns nio böcker om Mumintrollen och flera bilderböcker och en tecknad serie. Karaktärerna i Mumin har också medverkat...

Läs mer
...i musikaler och tv-program.

Tove Jansson var finlandssvenska och föddes i Helsinfors. Största delen av livet tillbringade hon i Sverige. Tove gick bort år 2001 efter ett rikt liv av författarskap och illustratörsuppdrag för flera stora bokutgivningar. Efter hennes bortgång har ett Tove Janson-stipendium inrättats.

Muminböckerna handlar om de härligt stornosade vita och jättesnälla trollen i Muminfamiljen. I deras bekantskapskrets finns de klassiska figurerna Snusmumrikan, Lilla My, Snorkfröken, Filifjonkan, Hemulen, Sniff och hattifnattarna. Hoten kommer från Mårran och Isfrun, och inte minst Stinky. Alla bor de i Mumindalen, som Tove skapade utifrån inspiration av sommarparadiset Blidö i Stockholms skärgård, medan handlingen sker i Helsingfors.

Mumintrollen är egentligen böcker för hela familjen. Karaktärerna är nog så komplicerade varelser, och även om de inte är människor är de märkvärdigt mänskliga. I böckerna blandas äventyr med dramatik, ensamhet och gemenskap, längtan och återförening och inte minst sorg med glädje. Figurerna i böckerna letar efter livets mening i en värld av skapande och katastrofhot.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post