Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Pokémon

Storyn om Pokémon började med en japansk tecknad film som blivit en av världens mest uppskattade och använda leksaksvarumärke i världen. Pokémon blev oerhört populärt under andra halvan av 1990-talet och såldes framför allt i spelform. På vissa håll har...

Läs mer
...Pokémon till och med fått kultstatus och det finns inte mycket som inte går att köpa med Pokémon-motiv. Ägaren till varumärket är Nintendo, och utvecklaren av spelen och serien är Satoshi Tajiri.

Pokémonspelen är ganska komplicerade och går ut på att bli den allra bästa tränaren i sporten pokémon. Man tävlar mot andra pokémon och det finns flera olika kategorier pokémon. Man kan vara inom en eller två kategorier samtidigt. Kategorierna Drakar, Eld, Elektricitet, Flygande, Gift, Gräs, Insekter, Mark, Mörker, Normal, Psykisk, Spöken, Sten, Kamp, Stål och Vatten. Motståndarna har olika kategorier de med, och en av de mest kända motståndarna, tillika huvudpersonen i filmerna, är Pikachu. Han är en liten gul hamster med elektriska krafter som han samlar i kindpåsarna. I filmerna är också pojken Ash Ketchum en av huvudrollsinnehavarna.

Det verkar inte finnas någon risk för avmattning inom populariteten hos Pokémon. Numera ser man allt äldre använda spelen och ha Pikachu på tröjor och accessoarer.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post