Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Star Wars

Starwars är ett helt lekkoncept grundat på filmerna med samma namn som skapades av författaren George Lucas år 1977 och framåt, utgivna av 20th Century Fox. Den första filmen hette kort och gott Stjärnornas Krig och var starten på en...

Läs mer
...trilogi, som blev en dundersuccé få förunnat. Snart följde flera episoder på bioduken. Och sedan den allra första filmen har Star Wars och karaktärerna i filmen varit obotligt populära.

Handlingen, som är en klassisk kamp mellan det goda och det onda, utspelar sig i en avlägsen galax. Fantasifulla rymdskepp i överljusfart tar såväl skurkar som hjältar runt på olika planeter där olika livsformer finns representerade, de flesta goda och utsatta för onda makter. Huvudpersoner är den onde Darth Vader, hjältinnan Leah, den gode Luke Skywalker, Han Solo och Obi-Wan Kenobi. Men man får heller inte glömma den extremt populära roboten R2D2.

Sedan den första trilogin har nya filmer skapats, den ena mer fantastisk än den andra. Flera olika tv- och dataspel har utvecklats med Star Wars som tema och det finns en hel arsenal med leksaker med Star Wars-karaktärerna och med rymdfarkosterna med filmernas rymdfärder som förebild. Det finns små plastfigurer som föreställer karaktärerna, transformers av till exempel Darth Vader och Death Star. Alla dessa leksaker säljs under leksaksjättens Hasbros försorg.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post