Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Svampbob Fyrkant

Den amerikanske fulsöte huvudfotingen Svampbob Fyrkant heter på sitt hemspråk SpongeBob SquarePants och föreställer en tvättsvamp. Han har skapats som huvudperson i en komediserie för barn som sänds på barnkanalen Nikelodeon. Fadern till Svampbob är marinbiologen Stephen Hillenburg och serien...

Läs mer
...började sändas i slutet av 1990-talet.

TV-serien utspelar sig på en havsbotten, som på engelska går under det toklustiga namnet Bikini Bottom, men på svenska fått det lite tråkigare namnet Bikini Botten. Här bor SvampBob Fyrkant i en ananas med sin husdjurssnigel Gary, han fiskar maneter och gillar att umgås med sin vän Patrick Stjärna. Svampbob arbetar som kock och får ofta utmärkelsen månadens anställd. Till sättet är Svambob otroligt snäll och positiv, men han är också ganska så naiv. I serien finns också en Bläckvard Tentakel, En Eugene H. Krabba, Sandy Kind, och andra lustiga figurer som bor utmed Bikini Botten.

Svampbob Fyrkant är en barnserie som blivit nästan lika populär bland vuxna och har fått något av kultstatus. Svampbob går att hitta som spelfilm, leksaker, DVD:spel och som Lego.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post