Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Tamagotchi

Den lilla luriga tamagotchin kommer från japan och kan ha flera olika färger. Den skapades år 1996 av företaget Bandai och trenden att ha en tamagotchi gick mer eller mindre som en löpeld genom världen. Bara ett år senare utsågs...

Läs mer
...den till årets julklapp i Sverige.

Tamagotchin är en liten och enkel elektronisk pryl att ha med sig, och passar lätt att hålla i handen. Flera versoner kommer i form av en nyckelknippa. Men den kräver sin uppmärksamhet. Den är som ett litet digitalt husdjur som man ska uppfostra, leka med, mata och sköta om. En välskött tamagotchi utvecklas, precis som ett levande djur, men om den missköts kommer man att påskynda dess slutliga frånfälle.

Sedan starten har det funnits 44 olika versioner av tamagotchin. Nyare versioner kan prata med andra tamagochis och till och med föröka sig, på det digitala sättet givetvis. Det finns också tamagochis för Game Boy.

Då tamagotchin kräver sin tid, och när den själv vill, har det funnits många skolor som velat förbjuda den. Då den också kan vara lite beroendeframkallande har det lett till en del kontroverser. Ingen vill ju döda en tamagochi.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post