Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Visa alla kategorier
Tillbaka till Varumärke
Visa Antal
Sortera på

Barbie

Barbie är inte en docka som man vårdar om på det sätt man vårdar småbarnsdockor, hon är nämligen en mode- och skönhetsdocka. Redan år 1959 såg dockan dagens ljus, och sedan dess har hon varit sig lik. Hon känns lika...

Läs mer
...modern och cool på 200-talet, som hon gjorde under 1960-talet, och är minst lika populära. Numera är inte bara Barbie en docka för barn. Hon är också ett mycket åtråvärt samlingsobjekt.

Även om Barbie själv inte har ändrats så mycket så har hennes liv gjort det. Hon har numera fyra systrar vid namn Skipper, Stacie, Shelly och Krissy och mängder med andra släktingar. Dessutom har hon ju sin kände pojkvän Ken som sällskap och hon får fler och fler kläder och accessoarer för varje år som går.

Barbie ges ut av leksaksjätten Mattel som får stora delar av sina inkomster från just Barbie. Dockan skapades av designern Ruth Handler och är faktiskt baserad på en tysk docka med ett något porrigt ursprung, en docka som blev Ruths barns favoritdocka. Namnet Barbie har dockan fått efter Ruths dotter.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Namn
E-post